Na stronie Tibia.com ukazał się artykuł odnośnie obchodów 15-lecia Tibii, zapraszamy do lektury.
Tibijczycy, jesteście gotowi na ogrooooomną imprezę???
W tym miesiącu świętujemy z Wami 15-lecie Tibii. Z tego powodu będziemy aktualizować ten artykuł 15 razy przez następne tygodnie. Za każdym razem będziemy prezentować Wam, co czeka na Was każdego dnia w grze, aż do 15 lutego. Jesteście ciekawi, co przygotowaliśmy dla was? Podejdźcie bliżej... krąży pogłoska, że niektórzy członkowi Cipsoftu zostaną wciągnięci do gry, ale ciiiiii...
Rozpoczynamy ze znanym i lubianym przez wszystkich Knightmare. Ruszajcie do Thais i odwiedźcie go w jego celi więziennej...
Znajdź Knightmare i porozmawiaj z nim, może coś Ci podarować...
Chcecie dowiedzieć się, dlaczego Knightmare wybrał to miejsce? Przeczytajcie tę ciekawostkę:
W zamierzchłych czasach, jeszcze przed erą Mistrzów Gry, jeszcze przed pojawieniem się się tutorów, także przed okryciem wyspy GMów nie było prawie żadnego miejsca, gdzie GM mógł w spokoju odpowiadać na pytania nurtujące graczy. Postanowiłem więc wycofać się do jednej z thaiańskich cel więziennych. Początkowo więzienie to znajdowało się pod zamkiem, następnie pod biurem szeryfa. Klucz do tej celi był "rzadko spotykany", co znaczy, że pojawiał się tylko, gdy mapa była całkowicie zresetowana. Zdarzało się to od czasu do czasu.
Znalazłem tam upragniony spokój, wystarczający do rozmowy z graczami, bez zbędnego rzucania się w oczy, nie będąc przy tym zbyt daleko od centrum Thais, które było sercem ówczesnej Tibii. Nie licząc sporadycznych gości, było to całkiem spokojne miejsce. Czasami summonowałem psa, który mi towarzyszył, czasami tworzyłem też strzały podczas pogawędki z graczami. Dzięki bezpieczeństwu zapewnionemu przez otaczające mnie ściany, mogłem od czasu do czasu czytać także forum. Pomimo, że cela ta była znana z tego, że często tam urzędowałem, raczej nieczęsto miałem gości. Zdarzało się, że znajdywał mnie jakiś niedoinformowanego gracza, który pytał, dlaczego zostałem tam zamknięty. Odpowiadałem, że Cipsoft zamknął mnie bez jakiegokolwiek powodu. Oczywiście niektórzy uwierzyli.
Wraz z powstaniem pozycji GMa, sens posiadania takiego bezpiecznego zakątka był coraz mniejszy, przestałem więc się tam pojawiać. Zamek do mojej celki nie wytrzymał ciągłych przenosin i remontów więzienia, tak więc obecnie klucz ma tylko wartość sentymentalną. Nadal posiadam jeden, może dwa takie w swoim depozycie...
Najazd CMów
CrabanCommunity managerowie wkroczyli do gry. Sprawdźcie, co mają Wam do powiedzenia:
Przygotujcie się na radosny najazd z Mirade, Rejaną, Tjured'em i bandą trolli w roli głównej. Nie zapomnijcie zabrać ze sobą nieco mikstur leczniczych!
To my, Cm'owie, Mirade, Rejana oraz Tjured, a prawdopodobnie wielu z Was już nas poznało na naszym oficjalnym forum. Ale co tak naprawdę robimy tutaj, tak blisko Nieprawdopodobnie Wiekowej Czarownicy? Czarownica? No dobra, Mirade i Rejana jeszcze przejdzie... ale Tjured kobietą nie jest, a żadne z nas do przesadnie starych nie należy. Dlaczego więc wybraliśmy to miejsce, a nie inne? Oczywiście, każde z nas ma swoją ulubioną miejscówkę w Tibii, ale odkąd pracujemy w zespole, musieliśmy znaleźć optymalne miejsce dla nas wszystkich. Tak więc wybraliśmy lokację, do której łatwo jest się dostać i z wystarczająco dużą przestrzenią. Zapewne zapytacie: na co Cm'om dużo miejsca? Dobra, nawet forum ma nieograniczoną przestrzeń, prawdą też jest, że powstają tam nie tylko wartościowe posty, ale także zdarza się, że jakieś trolle zapodzieją się na forum. Zdecydowaliśmy się więc skorzystać z usług niektórych z nich, właśnie dlatego potrzebowaliśmy wystarczająco dużo miejsca dla armii trolli. Oto cała historia wyboru lokalizacji...
... albo po prostu wzięliśmy nasz miotacz i ślepo strzeliliśmy w mapę Tibii...
Dnia dzisiejszego pojawia się Craban. Wysłuchajcie jego opowieści:
Walcz z Crabanem, ale wpierw przygotuj się na tę trudną bitwę!
Nazywam się Craban i jestem głównym product managerem Tibii.
Wybrałem to miejsce, ponieważ to jest lokalizacja prawdopodobnie mojego największego osiągnięcia w walce PvP. Przed laty, kiedy to trzeba było celować kursorem run ręcznie, razem z dwoma przyjaciółmi goniliśmy kogoś przez Edron, kto wcześniej zabił innego naszego przyjaciela. Osobnik ten był magiem z poziomem o kilka wyższym ode mnie. Podczas tego pościgu moi przyjaciele pozostali gdzieś w tyle, a ja spostrzegłem, że zostałem sam na sam z tym facetem, właśnie w tym miejscu. Spróbował zsummonować fire elementale, ale szybko je zabiłem. Tak więc rozpoczęła się bitwa na SD'ki, wraz z wieloma "dymkami" z powodu chybiania runami. Wyglądało na to, że postanowił się poddać podczas walki, ponieważ wcześniej udało mu się wysłać swoje przedmioty tuż przed śmiercią. Mimo wszystko, gdy wróciłem na mostek w Edron, by spotkać moich znajomych, czułem się bardzo dumny mówiąc: "Chłopaki, dorwałem go!"
Denson Larika
AkanantoKolejny członek Cipsoftu wkroczył do gry. Denson Larika czeka na Was!
Bądźcie ostrożni! Denson Larika jest znacznie gorszy od piratów!
Wytajcie, Tibijczycy, nazywam się Denson Lerika i jestem projektantem treści w Cipsofcie!
Miałem problem z wyborem lokacji, w której mogłem pozytywnie poczuć swój wkład w tworzenie gry. Trzech martwych biurokratów, sekwencja snu, kryjówka Nomadów, "Troll sabotage Quest" lub Buddel, który nazywany był Beorn i zawsze był w stanie rozweselić mnie podczas rozmowy z nim. Mimo wszystko wybrałem tawernę Klausa, gdyż jest to część "Pirate Treasure Quest", którego tworzenie wspominam miło. Jest to symbol niekończącej się walki piratów z ninjami. Chciałbym przy okazji zawrzeć tu stare ich porzekadło: Graj fair, respektuj prawa innych i nie oszczędzaj żadnego pirata!!
Akananto odwiedził świat Tibii. Chcielibyście go przywitać?
Specjalne hasło może przynieść sporo zabawy. Nie zapomnij jednak o jednym: przygotować się nie zaszkodzi.
Nazywam się Akananto i jestem pir... programistą.
Moim lubuionym miejscem jest wioska Greenshore: jest to miejsce cumowania majestatycznego Tibianica, czyli ogólnie śliczne i bardzo spokojne miejsce - o ile nie pojawię się tam ja, harr harr! Pamiętam, jak podczas jednego z test serwerów gracze zostali zwabieni do Greenshore wielkim, czerwonym napisem zobaczenia, jak mała spokojna wioska została zaatakowana przez smoki, smoczych lordów, behemothy, a nawet kilka demonów. Krzyk potworów, lament Tibijczyków, ah co za cudowny widok, jak przez cały ten czas Tokel niezłomnie reklamował swe przekąski. Zwięźle mówiąc - okropnie dobre czasy.
Ciekawi? Zostańcie z nami!
Wasi Community Managerowie
+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
Temat: Rozpocznijmy świętowanie!
Tagi:
-
16-01-2012 14:31 #1
Rozpocznijmy świętowanie!
-
16-01-2012 22:26 #2
Odp: Rozpocznijmy świętowanie!
Małe FAQ.
UWAGA! nie chcesz psuć sobie zabawy samodzielnego odkrywania nowości, nie zaglądaj! (aktualizacja)
Ukryty tekst:
Nawigacja urodzinowa:
- Polecamy także nasz temat ze zdjęciami: CLICK.
- Specjalnie z okazji 15-lecia Cipsoft stworzył wyspę o nazwie Nostalgia. Nie zapomnij przeczytać informacji o niej!
-
16-01-2012 23:08 #3
Czy ten artykuł też będzie aktualizowany codziennie ?
-
17-01-2012 02:25 #4Nowy
-
17-01-2012 14:31 #5
Hehe dzieki inferniak za info teraz wszystko wiem o obchodach xd ludzie spytajcie knightmarego o sword of fury odpowie wam ze na ten temat tylko gada z mieszkancami rookgardu xxd
-
17-01-2012 17:11 #6
Wczoraj nie wiedziałem o co z CMami chodzi- myślałem, że od nich dostanie się cake. Jednak gdy wieczorkiem zalogowałem się zdałem sobie sprawę, że padają lvl +200 (nawet kilu po 300 widziałem). Nie czaiłem o co chodzi dopóki nie zobaczyłem Mirade, która waliła hity ponad 350 :p Nie zaglądałem do "Małego FAQ" bo chce sam dość do wszystkiego w te urodziny, ale mam pytanie- czy CMów da się w jakiś sposób zabić. Może jakieś miejsce, gdzie słabną?
__________________Druid is the best!
Pozdro dla Puław, Celesty...
... i całej reszty.
-
17-01-2012 17:31 #7
Jak od takiego potworka jak mirade mogą padać lvl 200+ wez mi to wytłumacz skoro ten cm owski potworek łupie góra 600-700
-
18-01-2012 18:24 #8
Dobry artykuł przynajmniej wiadomo o co chodzi :) "znać angielski dobra sprawa" xD na Nostalgię na pewno po płynę! :)
-
19-01-2012 17:05 #9Nowy
Co do Akananto, co jakis czas kolo niego spawnuje sie ~20 pirate marauderow i cutthroatow:)
-
19-01-2012 18:58 #10
Zalogowałem się dzisiaj ;)
Pomyślałem że skoczę może na Nostalgię. Zaszedłem do muzeum. Pochodziłem trochę. I teraz mam pytanie jakie tam są mocne potwory z którymi 45 druid by sobie nie poradził :D__________________

Odpowiedź z Cytatem