Shining One, gracz ze świata Jamera, wpadł na pomysł aby do gry wprowadzono w końcu opcję zapamiętywania hasła na danym komputerze. Zdaniem autora, dla wielu osób męczące jest ciągłe ręczne wpisywanie hasła, przez głupią pomyłkę można zablokować adres IP, a gdy niespodziewanie wyrzuci nas z gry, to te sekundy, gdy wpisujemy poufne dane, decydują o życiu naszej postaci. Zdaniem maga 113 poziomu, przy ekranie logowania powinna zostać dodana opcja "zapamiętaj", oczywiście byłaby ona opcjonalna.
Jeśli chcesz wesprzeć autora propozycji, poprawić pomysł bądź też skrytykować go, zapraszamy do oficjalnego tematu na forum Tibia.com.
Zapraszamy także do dyskusji na naszym wortalu i głosowania w forumowej ankiecie.
Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba ci się ta propozycja?
- Głosujących
- 23. Nie możesz głosować w tej sondzie
-
Tak
13 56.52% -
Nie
9 39.13% -
Nie mam zdania
1 4.35%
+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24
-
19-02-2012 12:50 #1
Zapamiętywanie haseł - propozycja
Ostatnio edytowane przez Achar ; 19-02-2012 o 13:46
__________________„ Wiem tylko, że choć wszyscy mają swoje braki, nic im nie sprawia takiej frajdy, jak wyśmiewanie i poniżanie innych."
Dzisiaj 22:05 Slythia: kocham cie
-
19-02-2012 22:50 #2
Odp: Zapamiętywanie haseł - propozycja
Już tak idą Ci ludzie na łatwiznę, że aż głowa boli.. Niech nie mówi, że posiada hasła składające się z 24 znaków, w tym duże, małe litery i cyfry. Jak dla mnie propozycja odpada, moim zdaniem lepiej jest gdy wpisujemy ręcznie, niż maszyna zapamiętuje za nas, ponieważ kto wie.. może masz na komputerze jakiegoś robaczka, który przechwytuje zapamiętane przez system hasła

#Achar - Po co pogrubiasz cały tekst?Ostatnio edytowane przez Achar ; 20-02-2012 o 16:49
__________________"Żyjemy tak jak śnimy - samotnie.."
~Joseph Conrad
-
19-02-2012 23:30 #3Solenizant
propozycja dobra ale i tak tego nie bedzie to jest tylko takie klasyczne pier***enie o szopenie
-
20-02-2012 00:24 #4
Chłopie weź się ogarnij. Wy macie jakieś klapki na oczach. Ta gra i tak pamięta średniowiecze a dla niektórych tutaj to zmiany zbliżające ją do innych MMO pod względem funkcji jest "psuciem gry"... Jeśli już nie ma zapamiętania hasła to jest przynajmniej zapamiętanie loginu. I tak w tej grze wystarczy że ded jest tak czasochłonny do odrobienia w porównaniu do innych gier. To chociaż mogliby dodać takie bzdety które mimo wszystko przybliżają ją do poziomu współczesnego MMO (pomijam grafikę).
-
20-02-2012 02:30 #5
A cipsoft straci klientów bo nikt nie będzie potrzebował rec-keya. (chyba, że w przypadku hacka)
__________________Do you wanna feel pain?Takin' my name in vein!Caring never felt so lame inside...Anybody else got pride?Do you wanna TAKE MY LIFE?!
-
20-02-2012 09:21 #6
To jest opcjonalne. Jak ktoś chce mieć zapamiętane hasło, to sobie przecież ustawi, nie?
Ja bym raczej tego odradzał, bo taki młodszy braciszek wejdzie sobie w Tibię i się zaloguje >.<
- Nie mam zdania -__________________Up the IRONS!

-
20-02-2012 11:40 #7
dla mnie mogło by być, ale ja bym nie korzystał, wole sam wpisać
__________________System: Windows 7 Ultimate x64
Procesor: Intel Core 2 Quad Q8200, 4x2333 MHz. RAM: 4GB DDR3. Graf: NVIDIA GeForce GTS 250 (1024 MB)
-
20-02-2012 12:55 #8
Nie wprowadzą tego, chociażby ze względu na sharing kont. Takie coś to tylko na facebooku, nk i innich pierdołach gdzie każdy ma gdzieś kto korzysta z twojego konta, czy jest to mama, brat, siostra czy dziadek. Drugim powodem jaki przychodzi mi do głowy jest bezpieczeństwo. Byle kto odpali na twoim komputerze tibie i może ci narobić niezłego bałaganu. A co z posiadaczami kilku kont? Tacy nie mogą sobie pozwolić na zapamiętywanie haseł, bo kilka razy dziennie przelogowują się na inne konto, a jeśli już to przy potrzebie zalogowania się na inne konto do wpisywania nowych pasów doszłoby kasowanie zapamiętanego loginu oraz hasła - dodatkowa robota. Tak więc zdecydowane nie.
__________________Pomogłem? A przynajmniej masz wrażenie, że tak było? Repucik mile widziany :)
-
20-02-2012 13:53 #9Młodzik
Mi podoba się propozycja.
Osobiście nie ma różnicy czy trzeba wpisywać ciągle dane czy nie...
Ale i tak jestem za
Wielki + za pomysł
-
20-02-2012 14:15 #10
propozycja godna uwagi JESTEM NA TAK :)

Odpowiedź z Cytatem